Lovci zatekli migrante u objektu kod Bihaća, pa nastao haos: Ima povrijeđenih

Radiosarajevo.ba
Lovci zatekli migrante u objektu kod Bihaća, pa nastao haos: Ima povrijeđenih
Arhiv / Ilustracija

U sukobu dva lovca iz Bihaća i grupe migranata, koji se dogodio u naselju Bugar, ranjen je 18-godišnji migrant iz Afganistana, potvrđeno jeza Radiosarajevo.ba. 

Do sukoba je došlo 17. jula oko 11 sqati kada su lovci, prilikom obilaska lovačke kuće na lokalitetu Mala peć, ustanovili kako je grupa migranata provalila u taj objekat. 

Došlo je do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba, a lovci su migrante napali drvenim štapovima u namjeri da ih istjeraju iz lovačke kuće, potvrdio je portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić. 

"Tom prilikom, 62-godišnjak, iz naselja Rujnice kod Bihaća, ispaliio je tri metka iz pištolja. Lovac je pucao u zrak, međutim prilikom povlačenja pištolja slučajno je pogodio migranta u rame“, rekao je Šiljdedić za Radiosarajevo.ba.

Još jedan migrant je povrijeđen, a on je zadobio lakše tjelesne povrede od udarca štapom. 

Kako nam je rekao Šildedić, oba lovca su pušteni na slobodu.

On je upozorio da ovo nije prvi incident s migrantima u posljednje vrijeme.

"Ne vidimo da država poduzima nešto u povodu toga", kazao je Šildedić.

Policija je obavila uviđaj, a slučaj su potom preuzeli Kriminalistička policija i Tužilaštvo USK. 

Tužilac je djelo okarakterisao kao ubistvo u pokušaju za lovca koji je je koristio pištolj, dok su oba lovca osumnjičena za nasilničko ponašanje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije